Obľúbené položky

Úvodná stránka » Magazín MojaLekáreň.sk » Články a blogy » Prečo je hliva ustricová nevyhnutná pre imunitu

Prečo je hliva ustricová nevyhnutná pre imunitu

Prezradíme vám, čím všetkým je hliva ustricová prospešná pre náš organizmus a tiež vám poradíme, ako ju užívať, aby mala tie správne účinky.

Prečo je hliva ustricová nevyhnutná pre imunitu

Odporúčame

Odporúčame hlivu TEREZIA s laktobacilmi a šípkou, ktorú môžu k podpore imunity užívať aj dojčiace a matky, deti od 3 rokov, celiatici a diabetici. Hliva ustricová s rakytníkom a echinaceou tvorí veľmi účinnú kombináciu prírodných pomocníkov na podporu obranyschopnosti. Veľmi kvalitný extrakt z hlivy ustricovej obsahujú aj rastlinné vegánske kapsule Mycomedica, ktoré sú zdrojom účinných betaglukánov a vitamínov B. (PharmDr. Kamila Horníčková)

Ako hlivu ustricovú užívať

Najlepší efekt dosiahnete konzumáciou hlivy ustricovej ako doplnku stravy, obsahuje totiž výrazne viac betaglukánov, vitamínov a ďalších prospešných látok, než hliva v pokrmoch.

Na čo sa hodí hliva ustricová:

  • posilňuje imunitu
  • pôsobí antibakteriálne
  • potláča plesňové ochorenia
  • funguje proti hemoroidom
  • pomáha pri srdcových ochoreniach
  • znižuje cholesterol
  • zvyšuje tvorbu červených krviniek mimo kostnú dreň
  • zrýchľuje metabolizmus
  • zmierňuje prejavy cukrovky
  • funguje ako podporná liečba kožných chorôb, ako sú ekzémy a alergie
  • stabilizuje krvný tlak
  • posilňuje žilový systém a pôsobí ako prevencia proti kŕčovým žilám
  • zmierňuje únavu

Okrem toho v nej nájdeme kokteil látok, bez ktorých sa náš organizmus nezaobíde, napríklad vitamíny C, D, K, B, železo, zinok, draslík, sodík, selén, aminokyseliny, proteíny, veľké množstvo vlákniny a úplne kľúčový prvok pre podporu imunity, betaglukán. Jeho pôsobenie sa dá ešte posilniť podávaním probiotík. Viac sa dočítate v článku Probiotiká alebo prebiotiká? Kedy a prečo ich užívať?.

Zdravie z prírody

Hliva ustricová sa nazýva tiež elixír večnej mladosti. Okrem spomaľovania starnutia a podpory obranyschopnosti tela prispieva aj k liečbe alergií, stresu a záťaži organizmu. Podporuje obranu tela pred cudzorodými látkami - napríklad pri liečbe bradavíc alebo molusiek.

Šup s hlivou do jedálnička

Ďalšou možnosťou, ako získať prospech z hlivy ustricovej, je jej konzumácia v bežnej strave, aj keď hodnoty prijímaných betaglukánov a ďalších prospešných látok sa výrazne znižujú. Na druhú stranu je ale hliva ustricová veľmi chutnou zložkou polievok, omáčok alebo je výborná pečená či vyprážaná ako rezeň. Hlivu možno tiež naložiť do octu alebo sušiť. Vyskúšajte náš recept

Rizoto s hlivou ustricovou

Pripravte si

  • 250 g ryže
  • 250 g hlivy ustricovej
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml bieleho vína
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 lyžice masla
  • 75 g parmezánu
  • soľ a korenie

Postup

V hrnci rozpustite lyžicu masla a osmažte na nej nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte ryžu a spoločne restujte asi 1-2 minúty. Zalejte vínom a za stáleho miešania počkajte, než sa víno vyvarí. Po odparení vína podlievajte ryžu zeleninovým vývarom a kým sa uvarí, nakrájajte si hlivu na kocky. Huby na lyžici masla orestujte na panvici, pridajte soľ a korenie podľa chuti. Zalejte ich vodou alebo zeleninovým vývarom a niekoľko minút nechajte podusiť. Akonáhle hliva zmäkne, zmiešajte ju s rizotom a parmezánom do krémovej konzistencie. Ozdobiť môžete lístkami čerstvej bazalky a posypať hoblinkami parmezánu.

Hore
OK
Táto stránka využíva cookies pre vaše lepšie prechádzanie webovej stránky. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s ich používaním. Zistiť viac
Spracovávam