Táto stránka využíva cookies pre vaše lepšie prechádzanie webovej stránky. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s ich používaním. Viac zistíte tu.

Bioderma 2+1

Volajte 0221 201 380

Zdravé varenie: Jablkovo-kokosový puding

03.04.2017 | Zuzana Bihary

Pustite z hlavy kupované presladené pudingy, rôzne krémy a jogurty a pripravte svojej drahej polovičke alebo deťom
tento rýchly jablčno-kokosový puding. Skvele poslúži, keď vás chuť na sladké, a dopriať si ho môžete aj na raňajky.
Keď si navyše vyhráte s jeho ozdobením, vaši najbližší si na kupované dezerty ani nespomenú.

Zdravé vaření: Jablečno-kokosový pudink

Trojvrstvový dezert sa skladá z týchto surovín

Na jablčno-kokosový puding budete potrebovať 5 stredných jabĺčok, ktoré olúpte a zbavte jadrovníkov a poduste ich na cca 1 dcl kokosového nápoja, kým nezmäknú tak, aby ste ich mohli rozmixovať na hladkú kašu (jej výsledná hustota závisí na šťavnatosti jabĺčok
- ak sa vám bude zdať príliš hustá, prilejte kokosový nápoj). Do vzniknutej kaše pridajte 1 kopcovitú lyžicu kokosového oleja a štipku vanilky - priveďte do varu a na záver pridajte 1/2 lyžičky agaru (agar pridávajte podľa návodu, po jeho pridaní by sa mal puding zvyčajne variť ešte niekoľko minút).

Pripravte si rýchlu ryžovú kašu a to tak, že ohrejete 200 ml kokosového nápoja, v ktorom rozmiešate 3 lyžice ryžovej kaše a kakao (množstvo podľa chuti). Doslaďte javorovým sirupom.

Ozdobenie pudingu je už na vašej fantázii ... nezabudnite, že jeme tiež očami :-) A o deťoch to platí dvojnásobne. Navrch pudingu môžete nastrúhať napríklad kvalitnú čokoládu.