Zmes na prípravu bezlepkového mazanca. Droždie je súčasťou balenia. Upečiete ho aj v domácej pekárni.
Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Podobné produkty od rovnakého výrobcu
Ako Vianoce, tak Veľká noc bývajú pre celiakov spravidla veľkým utrpením. Kam sa pozriete, všade je lepok. Našťastie pre vás sme pripravili vaše obľúbené pochúťky v bezlepkovej variante. Počas sviatkov jari sa tak už nemusíte na mazanec len pozerať, ale vďaka špeciálnej bezlepkovej zmesi si ho môžete aj vychutnať. A to nielen na Veľkú noc. Také sladké raňajky prídu vhod kedykoľvek.
490 g zmesi a 10 g sušeného droždia.
Iba 350 ml vlažnej vody, 2 žĺtky, 80 g masla a hrozienka.
K obsahu vrecka pridáme 350 ml vlažnej vody alebo mlieka, 2 žĺtky, 10 g sušeného droždia, 80 g masla a hrozienka podľa chuti (cca 30 g). Z riadne vypracovaného cesta vytvarujeme mazanec, ktorý položíme na plech s papierom na pečenie. Necháme kysnúť 60-90 minút. Mazanec narežeme do hĺbky 1 cm do kríža a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri 175-180 ° C asi 45-50 minút.
Použitie pre domáce pekárne - Do nádoby na pečenie nalejeme 350 ml vlažnej vody alebo mlieka, nasypeme obsah sáčku a pridáme 2 žĺtky, 10 g sušeného droždia, 80 g masla a hrozienka podľa chuti (cca 30 g). Pre pečenie v domácej pekárni použijeme program Klasik, farba svetlá. Doba prípravy mazanca vrátane miešania a kysnutia trvá 3,5 hodiny. Prajeme dobrú chuť!
Cesto najlepšie kysne v rúre vyhriatej na 40 ° C.
Do posledného miešania v pekárni pridajte 50 g posekaných mandlí a 50 g hrozienok alebo 2 strúhané jablká a lyžičku škorice (ak pridáte strúhané jablká, použite do cesta len 180 ml vody).
Cukor, ryžová múka, kukuričný škrob, zemiakové vločky (zemiaky, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselín, stabilizátor: difosforečnan, antioxidant: estery mastných kyselín s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiričitan sodný, farbivo: kurkumín), kukuričná múka, sušená mliečna zmes (palmový tuk, sušená srvátka, glukózový sirup, sušené odtučnené mlieko, stabilizátor: trifosforečnany, protihrudkujúca látka: fosfáty vápenaté), zahusťovadlo: guma guar, sušené droždie (pekárske droždie, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá soľ, látka zlepšujúca múku: fosfáty vápenaté, aróma.
vo výrobku pripravenom podľa návodu na prípravu
na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1320/ 316 |
Tuky [g] | 12 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 7,9 |
Sacharidy [g] | 48 |
z toho cukry [g] | 16 |
Vláknina [g] | 0,7 |
Bielkoviny [g] | 3,4 |
Soľ [g] | 0,76 |
Z celého balenia je možné pripraviť približne 12 porcií.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.