Obľúbené položky

Úvodná strana » Výživa a chudnutie » Bezlepkové potraviny » Bezlepkové zmesi

NOMINAL Bezlepková zmes na chlieb rustikálny 500 g

Kód výrobku: 44984

 Zmes na chlieb rustikálny je najnovšia z rady Pre zdravie... Jedná sa o tmavý chlieb s jedinečnými vlastnosťami, pripomínajúcimi klasické a dnes veľmi moderné chleby s obsahom farbených sladových múk a sladových extraktov.

Viac informácií

2,08 (0,00 €/g)
Bežná cena: 2,77 €, Ušetríte: 25 % (0,69 €)

Dostupnosť: skladom > 5 ks

Tovar odošleme 24. 1. 2018, predpokladaný termín doručenia 25. 1. 2018.

Doprava od 1 € alebo zdarma
 
Podrobné informácie
Recenzie
Diskusia

Podrobné informácie

 Zmes na chlieb rustikálny je najnovšia z rady Pre zdravie... Jedná sa o tmavý chlieb s jedinečnými vlastnosťami, pripomínajúcimi klasické a dnes veľmi moderné chleby s obsahom farbených sladových múk a sladových extraktov.

Informácie o produkte

Výrobca: SMART AD S.R.O.
Značka: NOMINAL
Kód výrobku: 44984
Kód EAN: 8594010190216
Držiteľ rozhodnutia: SMART AD S.R.O.

Pri miesení cesta je možné chlieb „vylepšiť“ prídavkom rôzych semienok (ľan, sezam, tekvica,…). Napr. slnečnicové semienka sú nielen zdrojom veľmi cenných živín, ale v tmavom ceste aj vyzerajú chutne. Dobrú chuť!

Zloženie

Deproteínovaný pšeničný škrob,lupinová múka, pšenová múka, maniokový škrob, zemiakové vločky, vláknina (ľanová, jablčná), cukor, soľ, zahusťovadlo: guarová múka, maltodextrín, jablkový prášok, korenie

Suroviny

  • 500 g zmes
  • 475 ml(g) vody
  • 20 ml oleja
  • 13g čerstvého droždia

Postup na prípravu chleba v domácej pekárni

Na dno pečiacej nádoby patria tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždie a pridajte zmes na chlieb. Odporúčaná dávka droždia v spojení s vodou izbovej teploty sa týka dvojhodinových programov „gluten free“ či šprint (PANASONIC, ETA). U ostatných pecí si musíte nájsť svoj spôsob pečenia. Ak vychádza z piecky chlieb prekysnutý (prepadnutý s veľkými, nerovnomernými pórmi v striedke), znížte dávku droždia alebo použite chladnejšiu vodu. Ak máte opačný problém a chlieb je nedokysnutý s prípadnými prasklinami, použite teplú vodu alebo viac kvasníc.

Postup pečenia v bežnej rúre

Vymiešajte cesto podľa návodu. Pretože si dobu kysnutia určujete sami, môžete dávku droždia zvýšiť na 15 g/500g zmesi. Cesto nechajte chvíľu odpočinúť a potom naplňte do dôkladne vymastenej formy. Tá by mala byť naplnená maximálne  do 3/5, aby malo cesto priestor pre ďalšie kysnutie. Cesto sa jednoduchšie spracováva naolejovanými dlaňami. Z cesta môžete vytvarovať valec, obaliť napr. v slnečnicových semienkach a až potom vtlačiť do formy. Chlieb nechajte vykysnúť 45-60 min. pod vlhkou utierkou. Pečte v vyhriatej rúre (najprv 200 °C, potom stiahnite na 180 °C) asi 60 min. Ak sa vám bude zdať, že povrch chleba rýchlo tmavne, prikryte ho včas alobalom. Po upečení ihneď vyklopte, ale krájajte až po vychladnutí.

Z cesta môžete pripraviť aj iný typ pečiva napr.

Slnečnicové guľky : vytvarujte  asi 100 g guličky, obaľte v slnečnicových semiačkach a uložte na plech. Nechajte kysnúť asi 40 min. (podľa teploty),  nestláčajte. Pečte pri teplote 200 °C asi 20 min.

Rustikálne kocky – cesto dlaňami roztlačte na vrstvu hrubú 2-3 cm a rozkrájajte na obdĺžničky (pribl. 10x15 cm). Preložte na plech (môžete hornú plochu posypať semienkami ) a nechajte asi 40 min. kysnúť. Pečte pri 200°C asi 20-25 min.

Recenzie

Recenzie produktu NOMINAL Bezlepková zmes na chlieb rustikálny 500 g

Pridať recenziu produktu

20 %

Diskusia

Diskusia k produktu NOMINAL Bezlepková zmes na chlieb rustikálny 500 g

Pridať nový príspevok do diskusie

 

Mohlo by vás zaujímať


Načítavam

Najpredávanejšie značky

Výhodné ponuky už nemusíte hľadať

pošleme vám ich e-mailom :)

Skúste to, odhlásiť sa prípadne môžete kedykoľvek.
Hore
OK
Táto stránka využíva cookies pre vaše lepšie prechádzanie webovej stránky. Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s ich používaním. Zistiť viac
Spracovávam