Prémiový džem z lesného ovocia vyrobený bez použitia pektínu (gelfixu), cukru a akýchkoľvek zahusťovadiel.
Vďaka procesu výroby pod tlakom menším ako 1 bar a maximálnej teplote 45 – 50°C si džemy uchovávajú všetky enzýmy, minerály a vitamíny, ktoré sa nachádzajú v ovocí. Tento proces výroby zabezpečí, že ovocie si zachová pôvodnú vôňu, farbu a chuť.
NA VÝROBU 100G DŽEMU BOLO POUŽITÝCH 145G ČERSTVÝCH A DOZRETÝCH LESNÝCH PLODOV.
Divé čučoriedky (Vaccinuim myrtillus), ktoré sa používajú na výrobu džemu pochádzajú priamo z regionálneho parku Corno alle Scale. Čučoriedky rastú prirodzene v čistom a horskom prostredí vo výške 1000 – 1800 m.n.m. Čo sa týka kvality, tak ide o najlepšie čučoriedky nielen v Taliansku, ale aj na svete.
Džemy TOP BIO patria medzi najkvalitnejšie džemy, ktoré sú dostupné na trhu, pretože sa v nich neničia enzýmy, vitamíny a minerály varom pri 100°C ako pri tradičnom spôsobe výroby džemov.
ZLOŽENIE
- divé čučoriedky*,
- jahody*,
- maliny*,
- koncentrovaná hroznová šťava*,
- citrónová šťava*
*z biologického poľnohospodárstva
VÝHODY TOP BIO DŽEMOV VYROBENÝCH Z OVOCIA OD FARMÁROV
- Bez zahusťovadiel (pektínu).
- Bez konzervantov.
- Bez umelých aróm.
- Bez farbív.
- Bez pridaného cukru (obsahujú len prirodzene sa vyskytujúci cukor v ovocí).
- Vyrobené z talianskeho ovocia pochádzajúceho priamo od farmárov.
- Ovocie je vypestované farmármi združenými v Cooperativa Agritur, ktorá sa nachádza v blízkosti regionálneho parku Corno alle Scale pri Bologni.
- S nízkym obsahom cukru, takže sú vhodné aj pre ľudí s nízkosacharidovou diétou.
- Ovocie sa zhromažďuje vo veľkom tlakovom kotli, ktorý je hermeticky uzatvorený (viď. obr.). Výhody tohto kotla sú pozoruhodné a zásadné pre zachovanie chuti, farby a vône spracovávaného ovocia.
Tlakový kotol varí ovocie pod tlakom ( tlak je menší ako 1 bar). To umožňuje z ovocia extrahovať vodu už pri teplote 45 – 50 °C veľmi rýchlo, čím sa zachovajú nezmenené organoleptické vlastnosti spracovaného ovocia. Tento proces sa výrazne odlišuje od tradičného spracovania džemov pri teplote 100 °C.
Nakoľko sa ovocie spracováva pod tlakom a pri teplote 45 – 50 °C, tak si ovocie zachováva prirodzenú farbu, pretože neoxiduje počas spracovávania. Spracované ovocie sa vyznačuje aj vynikajúcou vôňou a chuťou.