MojaLekáreň.sk

AGRITUR Čučoriedkový džem TOP BIO 210 g

AGRITUR Čučoriedkový džem TOP BIO 210 g

Prémiový džem z čučoriedok vyrobený bez použitia pektínu, cukru a akýchkoľvek zahusťovadiel

Viac informácií

Produkt je dlhodobo nedostupný

Termín distribúcie je neznámy

Podobné produkty

Podobné produkty od rovnakého výrobcu

Potrebujem poradiť

Odporúčané alternatívne produkty

Do košíka
Do košíka

AGRITUR Čučoriedkový džem TOP BIO 210 g

Prémiový džem z čučoriedok vyrobený bez použitia pektínu (gelfixu), cukru a akýchkoľvek zahusťovadiel.

Vďaka procesu výroby pod tlakom menším ako 1 bar a maximálnej teplote 45 – 50°C si džemy uchovávajú všetky enzýmy, minerály a vitamíny, ktoré sa nachádzajú v ovocí. Tento proces výroby zabezpečí, že ovocie si zachová pôvodnú vôňu, farbu a chuť. 

NA VÝROBU 100G DŽEMU BOLO POUŽITÝCH 130G ČERSTVÝCH A DOZRETÝCH ČUČORIEDOK.

Divé čučoriedky (Vaccinuim myrtillus), ktoré sa používajú na výrobu džemu pochádzajú priamo z regionálneho parku Corno alle Scale. Čučoriedky rastú prirodzene v čistom a horskom prostredí vo výške 1000 – 1800 m.n.m. Čo sa týka kvality, tak ide o najlepšie čučoriedky nielen v Taliansku, ale aj na svete. Vždy sa vyrobí len limitované množstvo v závislosti od sezóny.

Džemy TOP BIO patria medzi najkvalitnejšie džemy, ktoré sú dostupné na trhu, pretože sa v nich neničia enzýmy, vitamíny a minerály varom pri 100°C ako pri tradičnom spôsobe výroby džemov.

ZLOŽENIE

  • lesné čučoriedky* (75%),
  • koncentrovaná hroznová šťava*,
  • citrónová šťava*
    *z biologického poľnohospodárstva

VÝHODY TOP BIO DŽEMOV VYROBENÝCH Z OVOCIA OD FARMÁROV

  1. Bez zahusťovadiel (pektínu).
  2. Bez konzervantov.
  3. Bez umelých aróm.
  4. Bez farbív.
  5. Bez pridaného cukru (obsahujú len prirodzene sa vyskytujúci cukor v ovocí).
  6. Vyrobené z talianskeho ovocia pochádzajúceho priamo od farmárov.
  7. Ovocie je vypestované farmármi združenými v Cooperativa Agritur, ktorá sa nachádza v blízkosti regionálneho parku Corno alle Scale pri Bologni.
  8. S nízkym obsahom cukru, takže sú vhodné aj pre ľudí s nízkosacharidovou diétou.
  9. Ovocie sa zhromažďuje vo veľkom tlakovom kotli, ktorý je hermeticky uzatvorený (viď. obr.). Výhody tohto kotla sú pozoruhodné a zásadné pre zachovanie chuti, farby a vône spracovávaného ovocia.
    Tlakový kotol varí ovocie pod tlakom ( tlak je menší ako 1 bar). To umožňuje z ovocia extrahovať vodu už pri teplote 45 – 50 °C veľmi rýchlo, čím sa zachovajú nezmenené organoleptické vlastnosti spracovaného ovocia. Tento proces sa výrazne odlišuje od tradičného spracovania džemov pri teplote 100 °C.
    Nakoľko sa ovocie spracováva pod tlakom a pri teplote 45 – 50 °C, tak si ovocie zachováva prirodzenú farbu, pretože neoxiduje počas spracovávania. Spracované ovocie sa vyznačuje aj vynikajúcou vôňou a chuťou.

 

NAJKVALITNEJŠÍ DŽEM TOP BIO VYROBENÝ BEZ POUŽITIA PEKTÍNU A CUKRU

POČULI STE UŽ O ČIERNOM ZLATE A NAJKVALITNEJŠÍCH ČUČORIEDKACH NA SVETE?

Naša spoločnosť ako jediná v strednej Európe spolupracuje so združením farmárov Agritur nachádzajúcom sa pri regionálnom parku Corno alle Scale na severe Talianska.

Združenie Agritur vyrába najkvalitnejší čučoriedkový džem bez obsahu pektínu a cukru, len s použitím hroznovej a citrónovej šťavy. Na 100g džemu sa spotrebuje až 130g divých čučoriedok, ktoré sa zbierajú v prirodzene čistom a horskom prostredí vo výške 1000 – 1800 m.n.m v regionálnom parku Corno alle Scale.

Dňa 16. júna 2016 bol čučoriedkový džem TOP BIO ocenený zlatou medailou za kvalitu v súťaži Confraternita dello Gnocco D´Oro (Zlatý knedlík).

Do súťaže bolo zapojených 23 výrobcov džemov z 5 provincíí. Bologna (Emilia Romagna) - Lucca (Toskánsko) - Modena (Emilia Romagna) - Reggio Emilia (Emilia Romagna) - Florence (Toskánsko)

Čučoriedkový džem TOP BIO bol hodnotený z hľadiska kvality.
Výsledky analýzy: prítomnosť antokyanov.
Posúdenie vedeckej analýzy vykonala Università di Modena e Reggio Emilia.

Čo sú to antokyany?
Výsledky z početných experimentálnych štúdií naznačujú, že ochranné protinádorové pôsobenie antokyánov spočíva predovšetkým v ich priamej antioxidačnej aktivite (označované sú ako „zhášače“ voľných radikálov). Okrem toho výrazne stimulujú účinnosť enzýmov vlastného organizmu detoxikujúcich karcinogény a brzdia dedičné štruktúry bunky (DNA) poškodzujúci vplyv týchto látok. Indukujú aj proces apoptózy (programovaná smrť) rakovinových buniek a brzdia ich množenie sa, pričom neovplyvňujú existenciu a tvorbu zdravých buniek.

V už jestvujúcich nádoroch blokujú tzv. angiogenézu (tvorba ciev), čím obmedzujú ich rast i tvorbu metastáz. Ochranný potenciál antokyánov sa prejavuje v počiatočnej fáze a tiež v ďalších etapách vývoja nádorov, vrátane nádorov hrubého čreva.

 

Informácie o produkte

Značka:
Kód výrobku:
367920
Kód EAN:
8032764662127
Držiteľ rozhodnutia:
AGRITUR Čučoriedkový džem TOP BIO 210 g si môžete kúpiť aj v našom českom e-shope Lékárna.cz.

Mohlo by vás zaujímať

Do košíka
Do košíka

DOPRAVA ZADARMO

k nákupu nad 20 €

Prihláste sa k odberu noviniek
a zľavový kód vám pošleme e-mailom.