Zmes pre prípravu tmavého chleba. Chlieb neobsahuje laktózu ani lepok. Droždie je súčasťou balenia.
Produkt je dlhodobo nedostupný
Termín distribúcie je neznámy
Podobné produkty od rovnakého výrobcu
Dostali ste chuť na poctivý domáci chlieb? Vyskúšajte našu zmes na prípravu tmavého bezlepkového pečiva. Nech už budú vaše raňajky na sladko alebo na slano, tento chlieb vás nesklame. Zmes sme pre vás namiešali z kukuričnej a ryžovej múky a nenájdete v nej nijakú ani deproteinovanú pšenicu. Neobsahuje laktózu ani lepok.
Oba sáčky zmiešame, pridáme 430-470 ml vlažnej vody. Elektrickým hnetačom v mise vypracujeme cesto a vložíme ho do vymastenej a bezlepkovou múkou vysypanej chlebíčkovej (alebo menšej tortovej) formy a necháme v teple 60-75 minút kysnúť. Pečieme pri teplote 170-180 ° C asi 60 minút.
Príprava v domácej pekárni - Do domácej pekárne nalejeme 430-470 ml vlažnej vody (nepoužívajte vody viac ako odporúčané množstvo, cesto pri miešaní redne). Nasypeme zmes na chleba, pridáme sušené droždie a zapneme program na cca 2 hodiny (Rýchly, Sprint, Glutén free pod.). Odporúčame po zamiešaní cesto zo strán stiahnuť stierkou k stredu. Pekáreň zaistí zamiešanie, vykysnutie a upečenie chleba bez vašej pomoci.
Do chleba pridáme 60 g zmesi semien slnečnice, ľanu, tekvice alebo sezamu, ďalej pečieme podľa návodu.
Do zmesi pridáme ½ väčšej nadrobno nakrájanej surovej cibule, druhú polovicu cibule opražíme na malom množstve masla a pridáme do zmesi. Dalej pridáme 50 - 100 g na kocky nakrájaného tvrdého syra.
Zemiakový škrob, ryžová múka, kukuričná múka, zemiakové vločky (zemiaky, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselín, stabilizátor: difosforečnan, antioxidant: estery mastných kyselín s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiričitan sodný, farbivo: kurkumín), jedlá soľ, sušené droždie (pekárske droždie, emulgátor: sorbitanmonostearát), cukor, rasca, zahusťovadlo: guma guar, farbivo: amoniakový karamel, látka zlepšujúca múku: fosfáty vápenaté, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citrónová, rozmarín.
vo výrobku pripravenom podľa návodu na prípravu
na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 851/201 |
Tuky [g] | 1,0 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 0,6 |
Sacharidy [g] | 46 |
z toho cukry [g] | 1,4 |
Vláknina [g] | 0,9 |
Bielkoviny [g] | 2,4 |
Soľ [g] | 1,4 |
Laktóza [g] | < 0,01 |
Z celého balenia je možné pripraviť približne 15 porcií.
490 g zmesi + 10 g sušeného droždia.
Pre pridanie položky do obľúbených musíte byť prihlásení.
Najskôr sa musíte prihlásiť.